Podologie

Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet (denk hierbij aan knie-, heup- of rugklachten).

voorkomende klachten:

  • standafwijkingen aan voeten
  • specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma
  • Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug)
BEL 0174-23 73 76

Afspraak maken

podotherapeutische  zolen

Steunzolen
Steunzolen worden ook wel inlays, therapiezolen, correctiezolen, inlegzolen, podologische zolen of podotherapeutische zolen genoemd. De zolen ondersteunen en/of corrigeren de voeten door zowel de gewrichten als de banden en kapsels van uw voeten optimaal te ondersteunen of corrigeren door de verschillende elementen die hierin worden aangebracht.

Therapiezolen
Individueel aangemeten zoolvlakken met millimeter dunnen elementen die op specfieke plaatsen worden aangebracht. Door de dunne elementen worden de ossale- en spierketens door het hele lichaam aangesproken en zal het lichaam hierop reageren en corrigeren.

Ortheses
Ortheses worden ook wel siliconenortheses genoemd. Deze hulpmiddelen worden door de podologen van Podologiepraktijk Wateringen gebruikt ter behandeling en/of de correctie van teenstandafwijkingen, zodat u comfortabeler en langer kunt lopen.

De siliconenortheses van Podologiepraktijk Wateringen worden vervaardigd uit een zogeheten tweecomponentenpasta. Deze pasta wordt tussen de tenen aangebracht, zodat de ideale vorm aangenomen kan worden en u een op maat gemaakte orthese krijgt.

Sommige mensen hebben extra ondersteuning nodig om de juiste houding te krijgen en/of de voeten op de juiste manier neer te zetten. Deze ondersteuning kunt u krijgen in de vorm van steunzolen, ook wel inlays of therapiezolen genoemd. Steunzolen corrigeren en ondersteunen de gewrichten, de banden en de kapsels van de voet voor een optimale houding en een goede loop. Door steunzolen te dragen, kunnen uw houdings- en/of voetproblemen verminderen of helemaal verdwijnen.

Vroeger werden steunzolen gemaakt van niet-flexibele materialen als staal of aluminium, maar tegenwoordig is dit wel anders. De steunzolen van Podologiepraktijk Statenkwartier worden gemaakt van EVA: een geperste kunststofsoort. Deze zolen bieden niet alleen een betere ondersteuning en correctie, maar zijn ook flexibeler en comfortabeler.

Specifieke zolen voor Wielrennen

Carbon zool
De full contact carbon zool is een full contact zool voor een optimale ondersteuning al dan niet verwerkt met uw persoonlijke correctie. Optimaal overbrengen van de kracht op de pedalen dat is wat je wil bereiken met de full contact carbon zool. Uitermate schikt voor voorvoetklachten zoals branderige en slapende voorvoet, mortons neuroom, maar ook correcties voor knie en heup kunnen perfect verwerkt worden in deze zool. Hoge kwaliteit en uiteraard geheel op maat gemaakt. Perfect aansluitend op de vorm van uw voeten.

Carbon fiber zool
Als wielrenner wil je maar één ding, de kracht die tijdens het fietsen wordt gegenereerd maximaal overbrengen op de pedalen. Dit kan alleen als de voet in optimale stand zo goed mogelijk ondersteund wordt zodat alle energie naar 1 punt wordt gebracht, de pedalen! De carbon fiber zolen al dan niet met uw persoonlijke correctie zijn extreem licht van gewicht (ong. 36 gram per paar), sluiten perfect aan op de vorm van uw voeten en worden geheel met de hand voor u gemaakt. De zolen zijn zeer duurzaam en daardoor geschikt voor intensief gebruik. Carbon fiber zolen…. Slechts 1 stap verwijderd van de professional met de vaste zool in de op maat gemaakte schoen. Wij werken nauw samen met InsolePlus. Hierdoor zijn wij in staat om uw nieuwe steunzolen al binnen 2 werkdagen af te leveren, zodat u nooit lang rond hoeft te lopen met uw pijnlijke voetprobleem.

Ongeldige invoer
Back to top button