Podologie

Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet (denk hierbij aan knie-, heup- of rugklachten).

voorkomende klachten:

  • standafwijkingen aan voeten
  • specifieke voetproblemen bij kinderen
  • Klachten bij Diabetes Mellitus en Reuma
  • Problemen elders in het lichaam veroorzaakt door een afwijkende voetstand of looppatroon (knie,heup en/of rug)
BEL 0174-23 73 76

Afspraak maken

metatarsalgie

De oorzaken, de symptomen en de behandeling van Metatarsalgie

Pijn in de voorvoet wordt ook wel metatarsalgie genoemd. Het is een vervelende aandoening waarbij u te maken heeft met pijnklachten aan de onderkant van de voorvoet, vlak voor de aanzet van de tenen. De meeste mensen met pijn in de voorvoet ervaren de pijnklachten het hevigst bij het lopen, maar ook bij het (langdurig) stilstaan.

Heeft u last van pijn in de voorvoet en wilt u meer te weten komen over deze vervelende aandoening? Lees dan meer over metatarsalgie op deze pagina. In dit artikel vertellen we u niet alleen meer over de oorzaken van metatarsalgie, maar ook over de symptomen en de behandeling van pijn in de voorvoet.

sockwell

Laat voetproblemen behandelen door een podoloog

Mensen met diabetes hebben diverse vervelende klachten, waaronder verschillende soorten voetproblemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat één op de vier diabetici vroeg of laat te maken krijgt met een specifiek voetprobleem. Meer over voetproblemen bij diabetici en de behandeling van uw professionele podoloog bij deze voetproblemen, leest u op deze pagina.

Medical taping

Om een lichamelijke aandoening te behandelen, kan er gebruik gemaakt worden van medical taping. Medical taping wordt niet bij iedere aandoening ingezet om de klachten te laten verdwijnen, maar bij bepaalde aandoeningen kan de behandelmethode zeker de juiste resultaten bieden. Bent u benieuwd wat medical taping precies inhoudt? Lees dan in dit artikel wat medical taping precies is en wanneer u deze behandelingsmethode krijgt om uw klachten te laten verdwijnen.

hamertenen

Hamertenen betreft een standafwijking van de tenen. Mensen die te maken hebben met deze standafwijking van de tenen, hebben een gebogen gewricht tussen het eerste en tweede kootje van de tenen. Hierdoor treedt er een kromming van de tenen op, ook wel een kromming in de hamer-vorm genoemd. Door wrijving met de schoen kan een hamerteen voor vervelende klachten zorgen, bijvoorbeeld met Likdoorntjes en wondjes tot gevolg.

Op deze pagina leest u meer over hamertenen. Zo leest u niet alleen wat de mogelijke oorzaken zijn van deze standafwijking van de tenen, maar ook wat de symptomen van deze aandoening zijn en hoe u hamertenen kunt laten behandelen.

Beenverschil

Laat uw klachten verhelpen door een podoloog

Bij de meeste mensen zijn de benen even lang of is er een lengteverschil van enkele (onopvallende) millimeters. Toch kan het ook voorkomen dat het ene been duidelijk langer is dan het andere been, ofwel dat er sprake is van een beenlengteverschil. Een beenlengteverschil zorgt niet alleen voor een ongelijk looppatroon, maar ook voor enkele vervelende gezondheidsklachten. Welke klachten dit zijn en hoe u deze klachten kunt verhelpen, leest u op deze pagina.

Wilt u op de hoogte blijven schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief?

Ongeldige invoer
Back to top button